Wedstrijd voor voorlichtingsvideo's uitgeschreven

maandag 4 april 2016 |  Redactie Israel Today
Om Israël te verdedigen tegen de buitenlandse propaganda, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem maandag bekend gemaakt, dat er een internationale videowedstrijd wordt gehouden, waarvan de twee beste video's officieel als Israëls nieuwe 'reclamefilms' zullen dienen.

Vice-minister van Buitenlandse Zaken Tzippi Hotovely heeft deze wedstrijd gelanceerd. Er zijn twee categorieën, een voor nationale en internationale inzendingen, waaraan elke burger kan deelnemen, en een voor professionele reclamebureaus.
De films moeten kort zijn en enkele voorgeschreven onderwerpen verduidelijken, zoals Jeruzalem en de Palestijnse misleidende propaganda. De winnaars worden tijdens een feestelijke ceremonie in het ministerie gehuldigd en ontvangen een geldprijs.

Het is de eerste keer dat het ministerie gebruik wil maken van de hulp van de hele bevolking, om deel te nemen aan de strijd tegen de 'propaganda-oorlog' tegen Israël, die plaatsvindt in de media en op de sociale netwerken.

'Israël schakelt op dit gebied over van verdedigend naar aanvallend, om het land positief en de feiten juist te presenteren. Ik denk dat dit een geweldige kans is voor de vele burgers van het land en ook voor de velen wereldwijd die van Israël houden, om dit te kunnen bewijzen en hun talent daarvoor te willen inzetten', aldus Hotovely.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.