Waarom snijdt Israël Jericho af van de elektriciteit?

donderdag 31 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Ongetwijfeld zullen mensen die geen rekening houden met de openstaande rekening, Israël veroordelen, maar Israël is nu echt gedwongen om de stroom af te snijden naar de oude stad Jericho wegens een enorme onbetaalde rekening.

De Palestijnse Autoriteit is de Israëlische Elektriciteitsmaatschappij meer dan ₪ 1,7 miljard shekel schuldig, dat is 396 miljoen euro. De maatschappij doet weer een poging om de Palestijnse leiders tot betalen te dwingen, en snijdt daarom de komende dagen met tussenpozen de stroom naar Jericho af.

Volgens de nieuwswebsite Arutz Sheva heeft een functionaris van de elektriciteitsmaatschappij gezegd, dat de stroomonderbrekingen voor onbepaalde tijd doorgaan.

Israël heeft al eerder, in januari 2015, getracht de Palestijnse Autoriteit zover te krijgen dat deze zijn schulden betaalt, door de stroom naar een aantal Palestijnse steden enkele uren per dag af te sluiten, maar stopte hiermee na sterke Amerikaanse kritiek.

Daarom geen tweestatenoplossing
Deze gebeurtenissen bevestigen voor veel Israëli's, waarom een tweestatenoplossing in de huidige vorm niet tot vrede zal leiden. Een Palestijnse Staat zal volledig afhankelijk blijven van Israël, zelfs voor basisbehoeften als elektriciteit, maar het zal niet voor die diensten betalen, omdat men erop vertrouwt dat de internationale gemeenschap Israël nooit zou toestaan een vergoeding te eisen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.