Plannen voor vrij­handels­over­een­komst met China

Thursday, March 31, 2016 |  Redactie Israel Today

Premier Benjamin Netanyahu sprak dindag tegenover de Chinese vice-premier Liu Yandong zijn waardering uit voor haar vastbeslotenheid en engagement voor een vrijhandelsovereenkomst tussen Israël en China. De bijeenkomst vond plaats in het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Foto: Netanyahu en Yandong bij de opening van het China-Israël-innovatiecentrum in het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem.

'Tot mijn grote genoegen hoorde ik van vice-premier Yandong dat China bereid is onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst met Israël te beginnen. Dat is een belangrijke stap voorwaarts, en wij zijn gaarne bereid onmiddellijk met de onderhandelingen te beginnen,' aldus Netanyahu.

Een dergelijke overeenkomst met China zou de wederzijdse samenwerking in veel verschillende sectoren aanzienlijk verbeteren. 'Er zijn zoveel terreinen waarop we zouden kunnen samenwerken, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, het afstandsonderwijs, landbouw, informatietechnologie, en nog veel meer. De samenwerking met China kan tot verbazingwekkende resultaten leiden, en wij geloven dat Israël daar de perfecte partner voor is,' aldus Netanyahu.
Yandong was het daarmee eens en zei dat voortzetting van de samenwerking beide volken ten goede zal komen, en dat men de kant van grote gezamenlijke projecten op gaat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.