Conferentie in Tel Aviv over 'Twitterdiplomatie'

Thursday, March 31, 2016 |  Redactie Israel Today

Woensdag werd in Tel Aviv een conferentie geopend over digitale diplomatie, de eerste conferentie van deze soort. Zij wordt gesponsord door het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Partnerinstituut voor internetonderzoek van de Universiteit van Tel Aviv. Circa 50 diplomaten en onderzoekers uit 25 landen nemen eraan deel.

Men onderzoekt hoe staten de digitale platforms als Twitter en Facebook gebruiken voor diplomatieke doeleinden. Ook worden een aantal aspecten bestudeerd, die door het gebruik van de sociale media door de ministeries van Buitenlandse Zaken over de hele wereld optreden, waaronder het trainen van diplomaten voor het gebruiken van de sociale media, manieren om na te denken over het effect van een bericht, en de grens tussen digitale diplomatie, openbare diplomatie en 'national branding', het werken aan de reputatie van het land.

Noam Katz, voorzitter van de afdeling voor publieke diplomatie van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, zal vandaag verslag doen over hoe Israël door de sociale media met de Arabische wereld in contact komt. Volgens informatie van het ministerie gebruiken steeds meer regeringen de sociale media als diplomatiek middel, en zijn al ongeveer 400 staatshoofden en regeringsleiders actief op Twitter.

Alon Lavie, de woordvoerder van het ministerie ven Buitenlandse Zaken, vertelde dat zijn ministerie de digitale diplomatie als een belangrijk diplomatiek instrument ziet, vooral gezien de uitdagingen waar Israël voor staat. Israël kan zich zo tot veel mensen richten die anders niet vanuit Jeruzalem bereikt konden worden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.