Griekse president: Verenigd front tegen terrorisme

Thursday, March 31, 2016 |  Redactie Israel Today
De president van Griekenland, Prokopis Pavlopoulos, is dinsdag in Israël aangekomen voor een officieel bezoek van drie dagen. Woensdag bezocht hij Yad Vashem, sprak met Knessetvoorzitter Juli Edelstein, en bezocht de Hebreeuwse Universiteit, waar hij een eredoctoraat in de filosofie ontving (foto).

Woensdagavond werd een staatsbanket gehouden met zijn Israëlische collega Reuven Rivlin.
'Wij weten al wat wij hebben bereikt op het gebied van handel en economie. Maar van alle dingen die wij willen bereiken, is vrede het belangrijkst. Wij leven in een moeilijke regio, niet alleen onze eigen regio, maar heel Europa. Wij moeten samen tegen de terreur strijden voor het welzijn van de hele mensheid. Europa mag geen donker continent worden, maar een licht voor de mensheid,' zei Pavlopoulos.

Vandaag zal de president de Grieks-orthodoxe patriarch van Jeruzalem, Theophilus III, ontmoeten.
Aan het einde van het bezoek zal een ontmoeting tussen premier Netanyahu en Pavlopoulos plaatsvinden, bedoeld om de betrekkingen tussen Israël, Cyprus en Griekenland te versterken. Daarbij wordt ook het plan van de drie landen besproken om een ​​gaspijpleiding naar Europa aan te leggen. Pavlopoulos riep Israëlische ondernemers op om te investeren in zijn land.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.