Naar Israël verhuizen om aan terreur te ontsnappen?

woensdag 30 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische Channel 2 News vroeg de Belgische Jood Walter Benjamin, wat hij van plan is, wanneer hij hersteld is van zijn in Brussel opgelopen verwondingen. 'Ik zal waarschijnlijk mijn spullen inpakken, in het vliegtuig stappen en op zoek gaan naar een klein appartement in Israël,' was zijn antwoord.

Walter Benjamin stond in de rij voor de incheckbalie voor een vlucht van Brussel naar Israël, waar zijn dochter woont, toen een zelfmoordterrorist zich op enkele meters afstand opblies. Benjamin had geluk, hij verloor alleen een stuk van zijn rechterbeen. Ten minste 32 anderen hadden minder geluk.

Nu het moslimterrorisme een steeds groter probleem wordt in Europa, zijn de daar wonende Joden een favoriet doelwit geworden. Eeuwenoude antisemitische clichés komen weer tevoorschijn onder het mom van 'legitieme' kritiek op het Israëlische beleid bij de pogingen om het geweld te rechtvaardigen.

Maar het eindresultaat is hetzelfde: het Joodse volk heeft slechts één echt vaderland. En hoewel dat vaderland vaak wordt afgeschilderd als een plaats van voortdurend geweld, is het tegenwoordig veel veiliger dan veel plaatsen in het Westen. 'In Chicago gebeuren elk jaar 10 moorden per 100.000 inwoners. Jeruzalem telde er vorig jaar – een slecht jaar – slechts 1,5,' zei burgemeester Nir Barkat tijdens een recente persconferentie. 'Toen ik naar Amerika vloog, bad ik dat ik weer veilig thuis zou komen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.