Trump: Geen tweestatenoplossing schuld Palestijnen

Monday, March 28, 2016 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft het dit weekeinde overduidelijk gemaakt, dat het volgens hem de schuld is van de Palestijnse leiders dat er in het Midden-Oosten geen vredesakkoord is.

Trump vertelde in een lang interview aan The New York Times, dat hoewel hij een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict steunt, het de Palestijnen zelf zijn die een dergelijk resultaat hebben verhinderd.

'Maar de Palestijnse Autoriteit moet Israëls bestaansrecht als Joodse Staat erkennen. En ze moeten de terreur stoppen, de aanvallen stoppen, stoppen met het onderwijzen van haat,' benadrukte de miljardair, en hij wees erop dat je om een vredesakkoord over twee staten te bereiken, 'deze fundamentele dingen gedaan moet hebben.'

Trump toonde zich bijzonder verontrust over de voortdurende opruiing in de Palestijnse samenleving. 'Ze moeten ermee ophouden de kinderen te leren om ernaar te streven terrorist te worden, dat is een reëel probleem,' zei hij.

Natuurlijk is de erkenning van het bestaansrecht van Israël als een Joodse Staat ook een belangrijk knelpunt, terwijl het huidige Palestijnse leiderschap herhaaldelijk weigerde om aan die fundamentele voorwaarde te voldoen.

Je zou denken dat de Palestijnen met deze voorwaarden kunnen leven. 'Dat moet niet moeilijk zijn – alleen die ingeslepen haat is enorm'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.