B'tselem, graag de héle waarheid vertellen!

vrijdag 25 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Een video, donderdag gepubliceerd door de mensenrechtenorganisatie B'Tselem, zorgt op dit moment over de hele wereld voor grote koppen in de kranten. De video toont een op de grond liggende Palestijn die door een Israëlische soldaat werd doodgeschoten. De terrorist en een andere aanvaller hadden donderdagochtend een soldaat, die alleen was, met een mes aangevallen en verwond.

Overal klagen media en mensenrechtenorganisaties dat de op de grond liggende gewonde terrorist niet had mogen worden geschoten. Het leger is onmiddellijk met een onderzoek begonnen en heeft de betrokken soldaten gearresteerd om de waarheid boven tafel te krijgen. De Israëlische media belichten echter een aspect dat elders wordt verzwegen: de motieven achter de actie.

De op de grond liggende terrorist had ondanks het warme weer een winterjas aan. (zie foto op de Palestijnse site qassam.ps). Onder de dikke jas wordt gewoonlijk een bomgordel verborgen. De soldaten moesten er dus van uitgaan, dat van de terrorist nog gevaar uitging, doordat hij een bom kon ontsteken.

In onderstaande video geeft Chananja Naftali, een messiaanse IDF-soldaat, commentaar op de ophef die gemaakt wordt over de dood van een gewapende terrorist. Waarom zoveel ophef over deze man, en niet over de vele Palestijnen die van Israël medische zorg krijgen?

Uit een analyse van de openbare discussies over het doden van de terrorist blijkt dat de meeste Israëli's de soldaat steunen. Van de reacties in de sociale media steunt 82 procent de soldaat, volgens het onderzoeksbureau Buzilla, meldde nieuwswebsite Artuz Sheva

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.