De zwarte lijst van de VN-Mensenrechtenraad

Friday, March 25, 2016 |  Redactie Israel Today
De Mensenrechtenraad van de VN heeft donderdag in Genève een resolutie aangenomen, waarin staat dat een zwarte lijst moet worden gemaakt van alle Israëlische en internationale bedrijven die direct of indirect werkzaam zijn in nederzettingen op de Westbank, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten. Deze lijst moet jaarlijks worden geactualiseerd.

Het besluit is met 32 tegen 15 stemmen genomen. Voorafgaand hadden Israël en de VS tevergeefs geprobeerd bij de Europese landen steun te krijgen om de resolutie te verhinderen.
De huidige voorzitter van de Mensenrechtenraad van de VN is de Duitse SPD-politicus Joachim Rücker.

De Israëlische premier Netanyahu gaf als commentaar: 'De VN-Mensenrechtenraad is een anti-Israëlisch circus geworden. Hij valt de enige democratie in het Midden-Oosten aan en gaat voorbij aan de ernstige misdaden in Iran, Syrië en Noord-Korea. Het is absurd dat de Raad zich niet bezighoudt met de Palestijnse terreuraanslagen of met die in Europa (ISIS), maar besluit om Israël te veroordelen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.