Hoe staat het nu met Israëls christelijke minderheid?

Thursday, March 24, 2016 |  Redactie Israel Today
In tegenstelling met de propaganda is er geen enkele vorm van 'apartheid' in Israël, en er zijn geen wegen waarop alleen Joden mogen rijden, schreef Shadi Khalloul deze week, als toonaangevend vertegenwoordiger van de herboren Aramese christelijke gemeenschap in Israël, voor het Gatestone Instituut in een overzicht over de huidige situatie van de christelijke minderheid in Israël.

Reserve-luitenant Shadi Khalloul – op de foto staat hij links van premier Netanyahu – is voor ons geen onbekende; hij werd diverse malen geïnterviewd voor Israel Today en schreef er artikelen voor.

Khalloul wees erop, dat christenen evenals alle andere minderheden vandaag begrijpen dat dienen in het Israëlische leger essentieel is. Veel christenen en andere minderheden delen dezelfde vrees: zij begrijpen dat Israël in deze regio het enige eiland van veiligheid is dat hen vrijheid en democratische rechten toestaat.

Zelfs onder de Palestijnse Autoriteit genieten christenen lang niet zoveel rechten en kwaliteit van leven als de Israëlische christenen genieten, benadrukte hij.

Khalloul benadrukte dat er geen apartheid is in Israël: leden van de christelijke en islamitische minderheden hebben hoge posities op elk gebied van de Israëlische maatschappij, hetzelfde als Israëlische Joden die carrière willen maken. Een van de leden van het Hooggerechtshof is een maronitische christen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.