Meeste Palestijnen nog steeds voor steekpartijen

Wednesday, March 23, 2016 |  Redactie Israel Today

Een begin deze week gepubliceerd onderzoek van het Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) wees uit, dat de meerderheid van de Palestijnen zich uitspreekt voor het voortzetten van de mesaanvallen tegen Israëli's. Maar het percentage van deze mensen zou de afgelopen drie maanden van 67 procent naar 58 procent zijn gedaald.

Foto uit de perspublicatie van PCR.

Dr. Khalil Shikaki, directeur van het enquêtecentrum, is van mening dat deze terugloop komt doordat steeds meer mensen gaan inzien dat dergelijke aanvallen de Palestijnse belangen op geen enkele wijze hebben bevorderd en dat ze overwegend als nutteloos worden gezien.

In het kader van de enquête was tweederde van de ondervraagden (1270 personen op de Westbank en in de Gazastrook) van mening dat wanneer de huidige spanningen in een gewapend conflict zouden ontaarden, dit de Palestijnse belangen meer zou dienen dan onderhandelingen. De ontbrekende voortgang in de richting van onafhankelijkheid en de langjarige rivaliteit met Hamas hebben de positie van Abbas verzwakt. Na elf jaar presidentschap is tweederde van de ondervraagden voorstander van het aftreden van Abbas, die deze week 81 jaar wordt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.