Israël heeft onofficiële banden met Indonesië

Friday, March 18, 2016 |  Redactie Israel Today
Vice-minister van Buitenlandse Zaken Tzippi Hotovely (l.) heeft bekend gemaakt, dat Israël officieuze betrekkingen met Indonesië heeft. Ze zei dit woensdag in antwoord op de vraag van het Arabische Knessetlid Achmed Tibi, waarom de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken, Retno Marsudi (r.), een bezoek aan de Palestijnse Autoriteit werd geweigerd.

Israël had Marsudi een visum hiervoor geweigerd. Ze wilde haar Palestijnse collega Riyad al-Malki ontmoeten en aanwezig zijn bij de ingebruikname van het honorair consulaat van haar land in de PA; er was echter geen ontmoeting met de Israëlische autoriteiten afgesproken.

Hotovely legde uit, dat Mark Sofer, adjunct-directeur-generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de regio Azië-Pacific, tijdens zijn bezoek aan Jakarta had afgesproken dat Marsudi tijdens haar bezoek aan de regio ook een ontmoeting zou hebben met Israëlische functionarissen. Dit is een procedure die voor alle buitenlandse overheidsfunctionarissen geldt. Men kan Jeruzalem en Ramallah bezoeken, maar niet alleen Ramallah. Indonesië is geen uitzondering. Er zijn permanente contacten tussen Jeruzalem en Jakarta, hoewel er geen officiële betrekkingen met Indonesië zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.