Israëlische president Rivlin op bezoek bij Poetin

Thursday, March 17, 2016 |  Redactie Israel Today
De Israëlische president Re'uven Rivlin en de Russische president Vladimir Poetin hebben woensdag drie uur met elkaar gesproken in het Kremlin, naar aanleiding van de Russische beslissing om [een deel van zijn] troepen uit Syrië terug te trekken.

Rivlin verklaarde in overleg met premier Netanyahu, dat Israël is geïnteresseerd in de voortzetting van de veiligheidsafspraken met Rusland en de terugkeer van de VN-waarnemers naar de Golanhoogten.

In zijn gesprek met Poetin verklaarde Rivlin verder, dat Israël zich niet zal terugtrekken uit de Golanhoogten en erin geïnteresseerd is, dat de Israëlische controle over de Golanhoogte in ieder geval zou worden erkend. Ook zal Israël geen naderende Iraanse troepen aan de noordelijke grens tolereren.

Poetin zei op zijn beurt dat Rusland zich inzet voor de veiligheid en de belangen van Israël. Hij zei verder dat hij zich op grond van het grote aantal Russische immigranten in Israël persoonlijk verantwoordelijk voelt voor de veiligheid van de in Israël wonende Russen.
In een telefoongesprek met premier Netanyahu is afgesproken dat de politici elkaar binnenkort ontmoeten

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.