De winter keert terug; nachtvorst op de Golanhoogten

woensdag 16 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Met windstoten, regen en zelfs sneeuw, lage temperaturen en lokale regenbuien is de winter weer terug. Sinds afgelopen weekeinde heeft de winter het Heilige Land weer onder controle: Sterke windvlagen maken dat winkelen geen pretje is, en de lokaal optredende sterke regenbuien herinneren ons eraan, dat de meteorologische winter nog niet voorbij is.

Op de Golanhoogten daalden de temperaturen zelfs naar het vriespunt. Dinsdag en woensdag werden de bewoners van de omgeving van het Hermon-gebergte, in de noordelijkste punt van het land, verrast met sneeuw. Voor woensdag werd voor hoogten boven 1800 meter langdurige sneeuwval voorspeld door de meteorologische dienst. De skipistes en wegen rond de Hermon zijn om veiligheidsredenen voorlopig geblokkeerd.

De voorspelling spreekt van 'Engels weer' in het Midden-Oosten: onbestendig, koud en regenachtig, de spreekwoordelijke regenbuien van april, dus houd de paraplu en de regenjas maar bij de hand. Voor het eind van de week wordt een temperatuurstijging verwacht, en de komende shabbat belooft aangenaam en droog te worden.

De regen [waarom veel is gebeden] zorgt voor een stijging van het waterpeil in het Meer van Genesaret in Galilea, en dit zal naar verwachting blijven stijgen, waarover we ons verheugen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.