Britse minister hekelt boycot Israël als 'antisemitisch'

Wednesday, March 16, 2016 |  Redactie Israel Today, SodaStream
De Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging, die zich richt op Israëlische bedrijven en culturele organen ten dienste van de Palestijnse zaak, benadrukt graag niet antisemitisch te zijn, maar alleen tegen het 'onrecht' van het Israëlische beleid.

Maar zo is het niet, benadrukte deze week de Britse minister van Justitie Michael Gove in een vernietigende aanval op BDS tijdens een conferentie over antisemitisme in Berlijn.
'Israël heeft te maken met een bevooroordeelde, systematische aanval tegen zijn bestaan,' zei Gove. 'Het is aan ons om solidariteit te tonen met de Joden en hun recht op nationale soevereiniteit.'

Bovendien – terwijl de BDS vaak Israël beschuldigt van een 'apartheidsbeleid' - is de ironie dat BDS zelf 'gebruik maakt van methoden van apartheid, door het mijden van Joodse academici, de boycot van Joodse goederen, en de de-legitimering van handel met Joden te bepleiten', zei Gove.

De vroegere Israëlische minister Tzipi Livni sprak ook tijdens de conferentie, en legde uit: 'Antisemitisme verhult zich als kritiek op het Israëlische beleid. BDS slaagt omdat mensen niet begrijpen dat de organisatie er niet is om de Palestijnen te helpen, en ook niet om te protesteren tegen specifiek Israëlisch beleid, maar het is volledig gericht tegen het bestaan ​​van de Staat Israël'.

En wat de BDS-beweging tot nu toe heeft bereikt voor de Palestijnse zaak kunt u zien in onderstaande video, waarin Palestijnse arbeiders van de Joodse SodaStream-fabriek afscheid nemen van hun collega's, nadat de fabriek onder druk van de BDS-beweging werd gesloten op de Westbank en werd verplaatst naar zuidelijk Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.