Maandagochtend begint met aanvallen met auto’s

maandag 14 maart 2016 |  Redactie Israel Today

Vanochtend zijn binnen enkele minuten twee afzonderlijke aanslagen met voertuigen gepleegd bij een bushalte in de buurt van Kiryat Arba, vlakbij Hebron. Bij deze kruising wachten vaak militairen om als lifter te worden meegenomen.

De eerste aanval met een auto werd gepleegd door twee gewapende mannen, die bij de halte in de buurt van de Elias-kruising wachtende Israëliërs trachtten te overrijden. De terroristen waren bovendien bewapend met een pistool en een zelfgebouwd wapen (foto), waarmee ze op de Israëli's schoten. Beide terroristen konden door militairen die de halte bewaakten, worden geneutraliseerd en gedood. Eén militair raakte door splinters licht gewond.

[ Lees verder onder de video ]

Terwijl de militairen nog met de eerste aanslag bezig waren, kwam er nog een Palestijnse auto, die een officier overreed, die lichte verwondingen opliep. De Palestijnse chauffeur werd gedood. In totaal raakten vier militairen lichtgewond en werden drie terroristen doodgeschoten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.