Minister Ya'alon gaat spanningen met de VS oplossen

maandag 14 maart 2016 |  Redactie Israel Today

In verband met nieuwe spanningen tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu reisde minister van Defensie Moshe Ya‘alon zaterdagavond naar de VS voor een werkbezoek.

Er zijn ontmoetingen gepland met de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter, secretaris-generaal Ban-Ki-moon van de VN en andere hogere ambtenaren van de Amerikaanse defensie en van de regering.
In de vergaderingen zullen de jongste ontwikkelingen in het Midden-Oosten worden besproken, evenals een intensivering van de samenwerking op veiligheidsgebied tussen beide landen.
Voorts moeten wegen worden gevonden om de gesprekken over de Amerikaanse hulp aan Israël met succes in praktijk te brengen. Ambtenaren uit Israëlische defensiekringen trachten een overeenkomst te bereiken om een aanzienlijke verhoging van het budget te bereiken, vooral gezien de nucleaire overeenkomst met Iran en de nieuwste ontwikkelingen in Syrië en in het Midden-Oosten in het algemeen.

Ya‘alon zal de eregast zijn bij de jaarlijkse inzamelingsactie van de Amerikaanse Vrienden van de IDF en namens de Israëlische defensie spreken. De commandant van het 12e Golani-bataljon, luitenant-kolonel Shai Siman, die tijdens de laatste Gazaoorlog in 2014 levensgevaarlijk gewond was geraakt en inmiddels weer in dienst is teruggekeerd, zal namens de gewonde militairen van de Israëlische krijgsmacht een toespraak houden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.