Poerimverrassing voor arme kinderen in Israël

maandag 14 maart 2016 |  Redactie Israel Today
'Het is beter als iemand meer geeft aan de armen [op Poerim], dan dat hij een groter feest geeft of meer geschenken aan zijn vrienden, want er is geen groter vreugde dan het hart van de armen of wezen of weduwen te verheugen', schreef de arts en geleerde Maimonides (Rambam, Hilchot Megilla 2).

Israëli's houden van het Poerimfeest! Kinderen krijgen die dag – dit jaar op 24 maart – vrij van school. En in veel steden worden vrolijke kinderparades georganiseerd, een soort carnaval, waarbij de straten vol zijn met kinderen, gekleed in allerlei kostuums, zoals koningin Esther, Mordechai, of minister Haman. Israëli's van alle leeftijden geven 'mishloach manot' – mandjes met voedsel en lekkernijen - aan hun vrienden en buren.

Maar ongeveer een derde van alle Israëlische kinderen leeft in armoede en kan niet genieten van de geest van dit feest zonder de hulp van liefdadigheidsorganisaties. Ze nemen het geluk van anderen ter harte tijdens het feest.

Israel Today wil ook dit jaar pakketjes maken om tijdens Poerim uit te delen. Elk pakketje, liefdevol ingepakt door ons team, bevat een verrassing, een gekleurde sticker, een 'herriemaker' (ratel) om te gebruiken tijdens het voorlezen van de Megillah, de boekrol van Ester, telkens wanneer de naam 'Haman' klinkt, en een portie snoep om deze feestdag voor de kinderen te verzoeten.

Israel Today zal de Messiaanse school Makor HaTikwah steunen bij hun Poerimfeest en pakketjes verspreiden in drie grote Jeruzalemse ziekenhuizen, Hadassa Ein Kerem, Hadassa Har HaTzofim en Sha'are Tzedek.

Doet u mee? Klik hier (Engelstalig) of hier (Duitstalig) en geef twee Poerimpakketjes.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.