DG van Buitenlandse Zaken bezoekt Zuid-Afrika

maandag 14 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Onderwerpen:
Afrika
Er zijn al enige tijd diplomatieke spanningen tussen Israël en Zuid-Afrika. Om de betrekkingen tussen de twee landen te verbeteren, reisde donderdag de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, Dore Gold, officieel naar Zuid-Afrika.

Het bezoek van Gold is het eerste van een directeur-generaal van Buitenlandse Zaken in het laatste decennium. Bronnen in het ministerie zeggen dat Gold zich inzet voor een normalisering van de betrekkingen tussen de twee landen en de totstandbrenging van een dialoog met Zuid-Afrika, als onderdeel van het Israëlische beleid, nauwere banden met de Afrikaanse landen aan te knopen.

Donderdag sprak Gold al met zijn Zuid-Afrikaanse collega Jerry Matjila in Pretoria. In een gezamenlijke verklaring, uitgebracht na hun ontmoeting, stond: 'Het gesprek vond plaats in een positieve sfeer. Er was een gemeenschappelijk verlangen om de dialoog en de vriendschappelijke betrekkingen tussen Zuid-Afrika en Israël te intensiveren. Ambtenaren van beide landen gaan samenwerken op het gebied van nationale prioriteit zoals water, landbouw, handel, wetenschap en technologie. Ook zullen handelsdelegaties worden uitgewisseld.'

De dag erna bezocht Gold het huis van de vroegere president Nelson Mandela, ontmoette leiders van christelijke kerken en sprak met studenten van de Universiteit van Witwatersrand.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.