Israël en Joods Agentschap richten hulp op Arabieren

Thursday, March 10, 2016 |  Redactie Israel Today

Het bestuur van het Jewish Agency kreeg afgelopen maand tijdens de driejaarlijkse vergadering in Tel Aviv te horen, dat de organisatie zich de komende jaren in toenemende mate gaat richten op hulpverlening aan de plaatselijke Arabische bevolking.

In feite is dat werk al begonnen. Terwijl het Jewish Agency zich historisch alleen richtte op de Joodse gemeenschap, werken er thans 75 Druzen en Arabieren, en heeft het 2,5 miljoen dollar in hun respectievelijke gemeenschappen gepompt.
De voorzitter, Nathan Sharansky, vertelde de vergadering: 'Ik als zionist geloof dat dit belangrijk is voor de toekomst van onze democratie.'

Tegelijk kondigde de Israëlische politiecommissaris Roni Alsheikh aan dat er een nieuwe commandant voor het noordelijke district wordt aangesteld die zich zal richten op het massaal werven van Arabische islamitische agenten.
'De politie heeft zijn samenwerking met de Arabische bevolking versterkt door politiebureaus in Arabische steden te vestigen en door massaal agenten uit de moslimsector te werven,' aldus Alsheikh.

Israël heeft ook een nauwere economische samenwerking met de Palestijnse Autoriteit voorgesteld, zoals bevestigd door de Palestijnse Minister van Financiën Shukri Bishara in opmerkingen tegenover het in Bethlehem gevestigde persbureau Ma'an.
Bishara had afgelopen maand een ontmoeting met de Israëlische minister van Financiën Moshe Kachlon. Israëls Channel 10 meldde dat de twee een pakket hebben besproken dat een sterkere integratie zou bieden in de sectoren bouw, geneeskunde en hightech, alsmede een reeks studie- en stageplaatsen voor jonge Palestijnen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.