Oud-minister Sa'ar: Netanyahu, verdrijf de illegalen

Thursday, March 10, 2016 |  Redactie Israel Today, JP
Gideon Sa'ar, voormalig Likoed-minister van Binnenlandse Zaken, heeft de regering aangespoord om anti-Israëlische agitatoren te deporteren en illegale Palestijnen in Israël op te sporen en uit te wijzen.

In een interview met de Legerradio heeft Gideon Sa'ar donderdag de regering beschuldigd van incompetentie bij de aanpak van de huidige golf van terreur. Tot nu toe heeft de regering geen duidelijk plan of duidelijke richtlijnen vastgelegd over hoe om te gaan met deze crisis. Zonder een duidelijk plan van aanpak zal de terreur alleen maar verergeren.

Sa'ar ontkende de bewering dat het niet mogelijk zou zijn om de huidige golf van terreur de baas te worden. Hij meent dat de Israëlische veiligheidsdiensten over de bekwaamheid en de ervaring beschikken om de benodigde resultaten te bereiken; het ontbreekt alleen aan duidelijke instructies.

Sa'ar riep de regering ook op om eindelijk iets te doen tegen het grote aantal illegale Arabieren in Israël. Volgens onbevestigde opgaven wonen meer dan 100.000 Arabieren uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit in Israël, zonder dat serieuze pogingen worden ondernomen om hen op te pakken en uit te zetten.

Ook de ophitsers moeten worden uitgewezen. Sa'ar is zich ervan bewust, dat de onrust in de sociale media niet effectief kan worden onderdrukt, maar degenen die in de pers en in de moskeeën oproepen tot terreur moeten worden vastgehouden en zonder aarzeling worden uitgezet naar Gaza. De Palestijnse samenleving verheerlijkt de moorden en beloont de terroristen en hun gezinnen.

De Likoedpartij wees de kritiek van Sa'ar af in een vernietigende aanval op de man die ooit tweede op de Likoedlijst was achter Netanyahu. 'Sa'ar heeft absoluut geen ervaring op het gebied van veiligheid, heeft nooit in zijn leven operationele beslissingen genomen, maar spuit onzin vanuit de woonkamer van zijn huis in Tel Aviv over de veiligheidssituatie, alsof hij de overwegingen van het politieke echelon begrijpt - dat kost geen geld.'
De partij zei dat de regering 'ongekende stappen' tegen terreur zet. 'De IDF, de Shabak, de politie en alle veiligheidstroepen werken hard met de steun van het politieke echelon. Al het overige is onzin van politici op jacht naar stemmen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.