Iran pocht: Onze raketten staan op Israël gericht

donderdag 10 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Iraanse militaire topfunctionarissen pochten deze week dat ze over een enorme hoeveelheid ballistische lange-afstandsraketten beschikken, die direct op Israël zijn gericht. Twee van zulke raketten werden deze week getest op doelen op een afstand van 1400 kilometer, waardoor Israël binnen bereik ligt als ze vanuit het westen van Iran worden afgeschoten.

Brigadegeneraal Amir Ali Haji Zada, commandant van de luchtmacht van de Iraanse Revolutionaire Garde, vertelde aan de Iraanse media dat deze raketten 'aan het Palestijnse volk behoren.' Er werd ook gemeld dat op de testraketten in het Hebreeuws de woorden 'Israël moet worden vernietigd' waren geschreven.

Brigadegeneraal Hossein Salami, de plaatsvervangend commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, vertelde woensdag aan journalisten dat hij ervan overtuigd was, dat Israël heel snel zou instorten.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken riep de internationale gemeenschap op om 'krachtig en doortastend op te treden tegen de aanhoudende raketlanceringen uit Iran en de verdere ontwikkeling van raketprogramma van het land.'
Maar tot nu toe heeft de regering-Obama weinig meer gedaan, dan het laten registreren van machteloze klachten bij Teheran en de VN.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.