Video: Vrouwen meer bij terreuraanvallen betrokken

woensdag 9 maart 2016 |  Nettanell Doron; United with Israel, Redactie Israel Today, PMW
Bij de recente golf van Palestijns geweld lijken vrouwen een steeds belangrijkere rol te gaan spelen. Als gevolg van de voortdurende ophitsing laten Palestijnse vrouwen zich geregeld door hun leiders ophitsen tot aanvallen, die vaak op zelfmoord neerkomen. Dinsdag, op Internationale Vrouwendag, voerden twee vrouwelijke terroristen een aanval uit.

Maandag werd een groep toeristen door Palestijnen met stenen bekogeld buiten de Leeuwenpoort aan de oostkant van de Oude Stad van Jeruzalem. Een 60-jarige vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Dinsdagochtend probeerde een Palestijnse vrouw van in de vijftig in de Oude Stad van Jeruzalem Israëlische agenten te steken, waarbij geen van hen gewond raakte. Ze werd neergeschoten en overleed. Volgens het Palestijnse persbureau Ma'an was haar naam Fadwa Ahmad Muhammad Abu Tier. Een politiecommandant prees het optreden van de agent, die hiermee aanvallen op agenten en burgers had verhinderd.

Kort daarna arresteerden veiligheidstroepen bij het Qalandiya checkpoint, net ten noorden van Jeruzalem, een andere vrouwelijke Palestijnse terroriste, die op weg was om iemand neer te steken. Ze vonden een mes in haar tas toen ze door een veiligheidscontrole ging. Tijdens haar eerste verhoor bekende ze dat ze een terroristische aanslag wilde plegen.

In de Oude Stad van Jeruzalem bij de Damascuspoort schoot dinsdagmiddag een terrorist op agenten. Hij verwondde er een, vluchtte en schoot op een andere politieagent, die ook gewond raakte. De aanvaller werd doodgeschoten.

In een winkel in Petach Tikwa stortte een terrorist zich met een mes op een orthodoxe Joodse man, die zich goed kon verweren tegen de aanvaller. Deze werd vervolgens door de winkelier buiten gevecht gesteld. Het slachtoffer liep hierbij steekwonden op aan het bovenlichaam. In de onderstaande video vertelt hij over de aanval.

Dinsdag was er een dodelijke steekpartij in de kustplaats Jaffa, waar een jonge Palestijnse Arabier ieder die hij zag aanviel met een mes. In de steekpartij die 20 minuten duurde, doodde hij Taylor Allen Force, een afgestudeerde van de Vanderbilt University in de VS. Hij was met zijn vrouw, die ook gewond raakte, in Israël als toerist. Onder de tien andere gewonden is een zwangere vrouw. Een jongeman, die op het strand muziek maakte met zijn gitaar, werd ook aangevallen, sloeg de aanvaller met zijn gitaar (video hieronder) op zijn hoofd en rende hem achterna tot hij door de politie werd achtervolgd en doodgeschoten.

En hoe bracht de Palestijnse tv het nieuws over deze aanval op onder andere toeristen en een Israëlische Arabier? Zo: Twaalf kolonisten aangevallen, waarvan er een werd gedood. Zie de video hieronder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.