Video: Evangelisch antwoord op evangelicale afwijzing

Tuesday, March 08, 2016 |  Redactie Israel Today, Evangelical Zionism
Nu de evangelicale tegenstanders van het idee dat de moderne wedergeboorte niets met de Bijbel te maken heeft, bijeen zijn bij de Christ at the Checkpoint conferentie in Bethlehem, is het een goed moment om de aandacht te vragen voor deze serie video's.

Wat er in deze conferentie gebeurt is niets nieuws. De vervangingstheologie achtervolgt het Joodse volk al eeuwenlang. En de aanhangers ervan zijn de afgelopen vijftig jaar steeds fanatieker geworden, nu Israëls wedergeboorte het concrete bewijs leverde dat God niet had afgedaan met de natuurlijke zonen van Jakob.

De evangelicale vijanden van Israël zullen het belachelijk noemen, om aanspraak te blijven maken op landbeloften, die duizenden jaren geleden zijn gedaan. Zij zullen benadrukken dat de komst van Yeshua alle beloften die God ooit deed aan het volk Israël heeft vergeestelijkt.

Maar met deze gedachtegang begeeft men zich op een gladde helling, en het brengt onze eigen aanspraken op Gods beloften als christenen in gevaar.
Het geeft ook gewoonweg geen goede verklaring voor het wonderbaarlijke karakter van de fysieke reconstructie van Israël na duizenden jaren van ballingschap, in volmaakte overeenstemming met tal van Bijbelse profetieën.

De volledige serie van zeven video's is hier te vinden: vimeo.com/evangelicalzionism

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.