Een keertje anders verkleden met Poerim

maandag 7 maart 2016 |  Redactie Israel Today

Vanwege de onrust in Syrië en het toenemende gevaar van een aanval door de in Libanon gevestigde terreurgroep Hezbollah, staan de bewoners van Noord-Israël in de rij om de door de regering uitgedeelde gasmaskers te vernieuwen. Slechts enkele weken voor het Poerimfeest maken de kinderen in Israël een heel andere manier mee van kleding passen.

Israëls Pikoed HaOreef – het Thuisfront Commando – liet weten dat er dit jaar in Israël aanzienlijk meer gasmaskers worden uitgedeeld en vervangen dan afgelopen jaar. Dat betekent dat talloze inwoners in heel Israël in de verdeelcentra hun beschermende uitrusting ophalen.
In het hele land zijn bijna 5.000.000 sets beschermende uitrusting uitgedeeld.

Kleine kinderen zijn extra kwetsbaar voor gifstoffen, en daarom moet Israël speciale beschermingssets voor kinderen vervaardigen. De foto komt uit de handleiding (הוראת שימוש / hora'ot shimoesh) voor kinderen van 0 tot 2 jaar. Hij illustreert hoe Israël zich moet voorbereiden om zijn gevaarlijke buren te ontlopen. Over een paar weken zullen de kinderen zich voor Poerim heel anders aankleden, wanneer zij vieren dat het Joodse volk van de boze Haman werd bevrijd.

Poerim, dit jaar op 24 en 25 maart, is vooral een feest voor kinderen. Zij verkleden zich en delen cadeaus (mishloach manot) uit aan vrienden, en bezoeken bovendien de synagoge om naar het voorlezen van de Megillat Esther (boekrol Esther) te luisteren.
Help behoeftige kinderen, zodat ze een vrolijk Poerim kunnen vieren en wat te lachen hebben in deze veeleisende tijd. De medewerkers van Israel Today zullen speciale poerimpakketjes uitdelen aan deze kinderen.

Ieder poerimpakketje bevat:
• snoep,
• een verrassing,
• bonte stickers,
• een herriemaker (ratel) voor het lezen van het verhaal van Esther.
Klik hier (Engelstalig) of hier (Duitstalig) en geef ook uw aandeel in het Poerimfeest en breng vreugde aan Israëls kinderen!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.