Abbas noemt verzet 'vreedzaam' en 'legitiem'

maandag 7 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Afgelopen woensdag sprak Machmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, met functionarissen van zijn Fatach-partij. Bij deze gelegenheid herhaalde hij dat hij niet van plan is om Israël als Joodse Staat te erkennen, en verklaarde de Intifada tot 'vreedzaam en legitiem verzet'.

Abbas sprak zijn volledige instemming uit met het Franse vredesinitiatief, waaraan naast Frankrijk ook andere Europese en Arabische landen en een aantal internationale organisaties zullen deelnemen.
'Gezien de huidige stilstand in het vredesproces is een internationale vredesconferentie onvermijdelijk. Indien deze zou mislukken, dan zullen we ons richten tot de VN-Veiligheidsraad, opdat die nog meer nederzettingen in de Palestijnse gebieden verhindert', zei Abbas.

Hij noemde de Intifada een 'vreedzaam en legitiem' verzet, niet meer dan een proportionele reactie op de 'bezetting'. Bij dit 'vreedzaam verzet' zijn tot nu toe 33 personen gedood en 325 gewond geraakt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.