Islamitisch IDF-officier verdedigt Israël voor studenten

Sunday, March 06, 2016 |  Redactie Israel Today
Net als de meeste Arabische moslims werd Ala'a Waheeb ermee opgevoed, dat de Joden om hem heen onverzoenlijke tegenstanders zijn, bloeddorstige vijanden die naar niets anders verlangen dan naar de ondergang van zijn eigen volk.

'Ik ben ermee opgevoed om de ergste dingen over Joden te geloven, en als ik hen niet uiteindelijk had ontmoet en met hen had samengewerkt, zou ik die dingen vandaag nog geloven,' schreef Waheeb in een opiniestuk voor het Britse blad Jewish News.
Gelukkig kreeg majoor Waheeb de kans om die mythes te verdrijven, en hij dient vandaag met trots in de Israel Defense Forces als de moslim met de hoogste rang.

Hij sprak vorige week tot studenten in Britse studentencampussen tijdens het jaarlijkse haat-festival, bekend als de Israël Apartheidsweek.
Maj. Waheeb schreef dat hij tijdens zijn lezingen op de campussen werd vergezeld door een collega IDF-soldaat, een Joodse medicus die zowel Israëlische militairen als Palestijnse terroristen heeft behandeld, zonder onderscheid. Het tweetal werd aangekondigd als 'de moslim die Joodse levens beschermt, en de Jood die moslimlevens redt.'

Met een zeer scherpzinnige opmerking wees Waheeb erop, dat 'er slechts één land in het Midden-Oosten is dat een dergelijk koppel zou kunnen voortbrengen - en het is absoluut zeker dat het geen apartheidsstaat is.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.