Vrijwilligerswerk om gevallen kameraden te gedenken

Friday, March 04, 2016 |  Nettanell Doron

Een groep van 25 veteranen van de Israëlische strijdkrachten, genaamd Team Sean, vliegt dezer dagen naar Ethiopië om daar twee weken vrijwillig hulp te verlenen. Ze zullen in Gondar gaan werken, les geven in Engels en muziek en weeshuizen renoveren.

Deze voormalige militairen zetten zich zo op vreedzame wijze in om behoeftige mensen te helpen. Zij doen dit als aandenken aan Nissim Sean Carmiel (foto), een jonge soldaat van de Golani-eenheid van de infanterie, die alleen naar Israël emigreerde om daar in militaire dienst te gaan. Tijdens de Gazaoorlog in 2014 kwam hij om het leven.

Fighters for Life werd door drie officieren van de commando-eenheid Duvdevan opgericht en heeft nog andere teams die werkzaam zijn als nagedachtenis aan gevallen militairen. Team Daniel vliegt elk jaar naar Mumbai in India. En in december reist Team Oz naar Argentinië. Daniel Pomeranz en Oz Mendelovich kwamen eveneens in de oorlog van 2014 om het leven.

'Wij willen hier niet ophouden, want wij hebben als doel Israël tot een wereldmacht op het gebied van humanitaire hulp in de derde wereld te maken. Israël is al een power house op het gebied van hightech, wetenschap en landbouw, dus staat ons niets in de weg om ook een pionier op het gebied van vrijwilligerswerk te worden. Dat is ons Israëlisch-Joodse DNA,' aldus Yair Attias, adjunct-directeur van de organisatie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.