Golfstaten: Hezbollah is een terroristische organisatie

vrijdag 4 maart 2016 |  Nettanell Doron
De Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten heeft besloten, dat Hezbollah een terreurorganisatie is. Dit besluit werd genomen wegens de recente crisis tussen Saudi-Arabië en Libanon, nadat Saoedi-Arabië had besloten om de veiligheidssteun aan het Libanese leger en de veiligheidstroepen te beëindigen, omdat Hezbollah zich steeds meer met de staatszaken had bemoeid.

De secretaris-generaal van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC), Abdullatif bin Rashid Al Zayani, verklaarde: 'Het is een militie. De opruiing en terreurdaden van Hezbollah in Syrië, Jemen en Irak gaan tegen de moraal en de menselijke waarden in.'
Dergelijke verklaringen over Hezbollah zijn in het verleden al gedaan, maar de huidige beslissing om ze als een terroristische organisatie te classificeren, zal de Golfstaten meer bewegingsvrijheid geven om agressiever te kunnen optreden tegen de organisatie.

Saudi-Arabië legt regelmatig sancties op aan bedrijven en personen die verbonden zijn met de Libanese Hezbollah. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit na de belangrijke beslissing van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten veel vaker gebeuren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.