Ook Jacobs schapen keren terug naar huis...

donderdag 3 maart 2016 |  Tsvi Sadan
'Ik zal vandaag al uw kleinvee langsgaan en daaruit elk gespikkeld of gevlekt dier afzonderen, elk zwart dier onder de schapen en alles wat gevlekt en gespikkeld is onder de geiten; en dat zal mijn loon zijn' (Genesis 30:32 HSV).
De grootste kudde van één van de oudste schapenrassen, het Jacobschaap, is vandaag te vinden in, of all places, de Canadese stad Abbotsford in Brits Colombia.

Gil en Jenna Lewinsky bezitten 80 van deze zeldzame kleine gevlekte schapen die wel vier of zes hoorns kunnen krijgen. Sommigen zeggen dat deze schapen de afstammelingen zijn van het ras, dat het gevolg is van Jacobs mysterieuze foktechniek, die hem tot een ​​rijk man op de vlucht maakte .

De hoop van de Lewinsky's, deze schapen terug te brengen naar de plaats van herkomst, zal binnenkort worden gerealiseerd, nadat Rafi Barak, de Israëlische ambassadeur in Ottawa, hun inspanningen om de kudde naar Israël te brengen onderschreef.

Op 23 februari meldde CIJ News, dat ambassadeur Barak het Jacobschaap project onderschreef en aanbood te blijven helpen hun terugkeer mogelijk te maken. 'Het eerste dat ik deed toen ik hoorde van dit [project] van Jenna was, dat ik de Bijbel opende om te zien of dit een waar gebeurd verhaal is. We hebben Jenna en Gil geholpen contact op te nemen met het Ministerie van Landbouw en we vonden dat het goed is voor de Israëlische cultuur om het goed te keuren en te helpen'.

Ambassadeur Barak heeft ook gezegd, dat de ambassade ruim een jaar na het eerste contact met Lewinsky het project volgt en zijn best doet om te helpen. 'Er is nu voortgang in het overbrengen van de schapen, en het is duidelijk dat het Ministerie van Landbouw bij deze zaak probeert te helpen. We hopen dat de bureaucratische procedures, vereist om de schapen [naar Israël] te brengen, spoedig afgerond zijn.

Van hun kant merkten de Lewinsky's op, dat Israël momenteel alleen Awassischapen heeft, die uit de Syrisch-Arabische woestijn komen. De Jacobschapen zijn een artefact van het oude Israël en ze bewijzen dat de geschiedenis van Jacob en Laban heeft plaatsgevonden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.