Coalitie neemt anti-luidsprekerwet in overweging

donderdag 3 maart 2016 |  Nettanell Doron
Motti Yogev (Bet Yehoedi) is ervan overtuigd dat zijn wetsvoorstel, dat het gebruik van luidsprekers op plaatsen van aanbidding zal verbieden, steun zal vinden in de coalitie en uiteindelijk ook zal worden aangenomen.

Doel van de wet is in het gehele land een halt toe te roepen aan de vijf dagelijkse oproepen tot gebed met luidsprekers vanaf de minaretten van de moskeeën, maar de wet zal ook zorgen voor een aantal speciale uitzonderingen.
De eerste horde voor het wetsvoorstel komt zondag, wanneer het wordt voorgelegd aan de Ministerscommissie voor de Wetgeving. Yogev beweert dat hij al de steun heeft van de partijen Likoed en Koelanoe.

Indien de Ministerscommissie ermee instemt, dan moeten alle fractievoorzitters er ook voor stemmen en dan zou de goedkeuring gegarandeerd zijn. Indien de Ministerscommissie het voorstel afwijst, is het bijna onmogelijk dat het controversiële wetsvoorstel wordt aangenomen, want het kan de oppositiepartijen irriteren.
In 2011 heeft het parlementslid Anastasia Michaeli (Yisrael Betenoe) geprobeerd een soortgelijke wet door te zetten, die zelfs door Netanyahu werd gesteund, maar uiteindelijk werd verworpen.

Hoe klinkt die gebedsoproep eigenlijk? Wel, luistert u zelf maar...

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.