Onderzoek: Messiaanse soldaten delen hun geloof

woensdag 2 maart 2016 |  Redactie Israel Today
Kehila News Israel (KNI), de nieuwswebsite van de Israëlische Messiaanse gemeenschap, heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat jonge Messiaanse Joden die in het Israëlische leger dienen niet alleen vrijmoedig hun geloof delen, maar over het algemeen positieve reacties ontvangen wanneer ze dit doen.

KNI voerde dit onderzoek uit in samenwerking met de diverse plaatselijke gemeenten die activiteiten voor jonge soldaten organiseren.

Maar liefst 96 procent van de respondenten zegt dat hun collega-soldaten weten dat ze volgelingen zijn van Yeshua. Nog bemoedigender is dat 65 procent zei dat de reacties op hun geloof positief zijn, zelfs nieuwsgierig.

Israëlische Messiaanse Joden dienen vol trots in de IDF, net als alle anderen, en het toenemend aantal gelovigen in het leger bleek uit het feit dat 30 procent van de respondenten zei dat er nog minstens één mede-gelovige in hun eenheid is.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.