Terreuraanslag in Eli verijdeld; aanvallers gedood

Wednesday, March 02, 2016 |  Redactie Israel Today
Roi Harel uit de nederzetting Eli in Samaria had er vanochtend beslist niet op gerekend, dat hij zichzelf en zijn familie direct al in zijn eigen huis tegen terroristen zou moeten verdedigen.

Net toen hij om vijf uur op het punt om het huis te verlaten om zijn spullen naar de auto te brengen voor de geplande dienst als reservist, stonden er, toen hij de deur opende, twee 17-jarige Palestijnen uit het nabijgelegen dorp Karyut tegenover hem. Ze waren gewapend met houten stokken, een mes en een geïmproviseerd pistool en sprongen op hem af, duwden hem opzij en stormden de woning binnen.

Roi rende achter hen aan en riep naar zijn vrouw om het leger te alarmeren. Het lukte de terroristen bijna om toegang tot de slaapkamer te krijgen, waar zijn vrouw en vijf kinderen waren, maar Roi verdedigde zich uit alle macht tegen de indringers en ondanks de slagen lukte het hem, de Palestijnen uit de woning te slepen en de deur te sluiten.

Toen de aanvallers op zoveel verzet waren gestuit renden ze weg en sloegen op hun vlucht nog enkele autoruiten in. Bij hun poging zich te verbergen, werden ze tenslotte ontdekt door soldaten en doodgeschoten.

Roi, die vader is van vijf kinderen, werd licht gewond en gaf later een verslag van de gebeurtenissen na zijn behandeling in het Sha'are Zedek medisch centrum (foto).
Toen hij later thuis kwam en de deur van zijn huis opende, ontdekte hij dat er een 20 cm lang mes in de deur stak. 'We moeten eraan denken, dat ik er in de strijd voor mijn huis niet alleen voor sta. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we strijden allemaal voor ons vaderland,' verklaarde hij.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.