Twee verdwaalde soldaten gered uit vluchtelingenkamp

Tuesday, March 01, 2016 |  Redactie Israel Today
Twee soldaten van de Hondeneenheid (Oqets) van de speciale troepen van de IDF, die nog niet tot gevechtssoldaten waren opgeleid, zijn maandagavond per ongeluk het Palestijnse vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van Jeruzalem, binnengereden, belaagd, en na een uitgebreide zoekactie teruggehaald.

De Palestijnse bewoners gooiden stenen en molotovcocktails naar het voertuig, dat in vlammen opging. Beide soldaten konden uit de auto ontsnappen, maar werden van elkaar gescheiden.

Het leger, de veiligheidsdienst Shabak en commando's gingen in groten getale naar het vluchtelingenkamp om de twee mannen op te zoeken. Ze schoten schrikgranaten in de lucht om de woedende menigte op een afstand te houden, en er werden ook helikopters ingezet.

De hele tijd werd contact onderhouden met de soldaten; één van hen had zich verstopt in de tuin van een huis en werd na een uur ontdekt. De andere soldaat werd voor middernacht door soldaten gevonden, nadat hij de weg in de richting van de nederzetting Kochav Ya'akov was ingeslagen.

Beiden konden ongedeerd uit het kamp worden teruggehaald, maar tijdens de hele zoektocht waren er schotenwisselingen met gewapende Palestijnen in het kamp. Bij het bergen van de uitgebrande auto in de loop van de nacht, waarbij de onrust voortduurde, werden vijf grenssoldaten gewond, waarvan een matig. Een jonge Palestijn kwam om het leven bij een schotenwisseling, en tien anderen werden gewond.

Later is gebleken dat de soldaten het vluchtelingenkamp waren binnengereden omdat ze het navigatiesysteem Waze gebruikten, dat hen naar deze weg had gestuurd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.