PA-bestuur wijst Iraanse hulp aan terroristengezinnen af

Monday, February 29, 2016 |  Redactie Israel Today

Zondag heeft de Palestijnse Autoriteit laten weten dat men de financiële hulp uit Iran voor 'intifada-gezinnen' afwijst, omdat die illegaal en onacceptabel is. Afgelopen week had Teheran bekendgemaakt, de Palestijnse gezinnen te willen helpen waarvan gezinsleden als terroristen om het leven kwamen in de huidige terreurgolf, die in oktober 2015 begon.

Nabil Aboe Rudeina (links op de foto), de woordvoerder van PA-president Machmoud Abbas, zei volgens lokale media, dat het overslaan van de PA bij het verdelen van dergelijke hulpgelden een illegale inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van de PA is. 'Iran zou dat geld via de officiële kanalen aan de stichting voor martelaren en gevangenen van de PA moeten sturen, in plaats van het langs omwegen aan de gezinnen te doen toekomen,' aldus Aboe Rudeina.

Irans ambassadeur in Libanon, Mohammed Fathali, had woensdag tijdens een persconferentie in Beiroet meegedeeld, dat Teheran de families van Palestijnen die gedood waren in wat hij noemde de 'Jeruzalem-intifada', 7000 dollar wilde aanbieden. En gezinnen waarvan de woningen ten gevolge van de 'anti-Israëlactiviteit' van een familielid waren neergehaald, zouden zelfs 30.000 dollar krijgen. Deze bedragen zouden een bonus zijn op de sinds 1987 maandelijks door een Iraans instituut betaalde steun aan de familie van gedode Palestijnen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.