Netanyahu: terrorisme is niet ingegeven door wanhoop

Monday, February 29, 2016 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu sprak zondag tijdens een ceremonie ter ere van de oud-premier Yitzchak Shamir, die 100 jaar geleden werd geboren, in het Begin Center in Jeruzalem, en veroordeelde de pogingen om de huidige golf van terrorisme, of welke Palestijnse terreur dan ook, als wanhoopsdaden voor te stellen.

'Terreuraanslagen komen niet voort uit wanhoop of hun frustratie over het onvermogen om iets op te bouwen. Ze komen voort uit wanhoop of hun frustratie over het onvermogen om te vernietigen', zei Netanyahu.

Over de bewering dat wanhoop de reden is zei hij, dat die er alleen toe dient, de Palestijnen niet verantwoordelijk te maken voor hun daden. Hij wees erop dat Arabieren de Joden in Israël hadden aangevallen lang voordat de Staat werd opgericht en daarna. Voordat er zogeheten bezette gebieden en nederzettingen waren en daarna. En ook wanneer er een vredesproces was en wanneer er geen was.

Voorts zei de premier dat een groot deel van het Palestijnse geweld tegen Israëli's een gevolg is van opruiing. Hij wees erop dat de Arabische aanvallen op Joden in Israël in de jaren 1920 'begonnen vanwege de beweringen van (de toenmalige Jeruzalemse grootmoefti) Haj Amin al-Husseini, dat de Joden op het punt staan om de al-Aqsa moskee te vernietigen en in plaats daarvan de Derde Tempel te bouwen. Klinkt dit bekend? Het ophitsen gaat door, en de golven van terreur gaan door.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.