Geen succes voor Israël bij windsurfkampioenschap

maandag 29 februari 2016 |  Redactie Israel Today
Zaterdag eindigde het wereldkampioenschap in de RS X Windsurfen, dat voor de eerste maal in Eilat werd gehouden. Geen prijzen voor de Israëli's, wel voor twee Polen en drie Nederlanders.

Van de Israëlische mannen werd Shachar Zubari, de beste hoop van Israël voor de Olympische Spelen in Rio dit jaar, slechts zesde; zijn rivaal Nimrod Meschiach kwam ver achter hem op de 27e plaats. Zubari kan zich in april in Palma de Mallorca nog plaatsen voor deelname aan Rio 2016.

Bij de Israëlische vrouwen verzekerde Ma'ayan Davidovich zich van een ticket naar Rio, hoewel ze bij het wereldkampioenschap op de 19e plaats eindigde. In de categorie U21 won Hadar Heller de zilveren medaille, en Noy Darihan de bronzen medaille.

Wereldkampioen werd bij de vrouwen Malgorzata Białecka uit Polen (foto), die ook vorig jaar de wereldtitel veroverde. De zilveren medaille ging naar Bryon Shaw uit Engeland, brons was voor Lilian de Geus uit Nederland.
Kampioen bij de mannen was Piotr Myszka uit Polen (foto); zilver won Dorian van Rijsselberge uit Nederland, en zijn landgenoot Kiran Badlo kreeg brons.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.