De Messias komt

zondag 28 februari 2016 |  Aviel Schneider
De beroemde rabbijn en Torageleerde Moishe Sternbuch (89) zei tijdens zijn wekelijkse Tora-onderricht in Jeruzalem: ‘Zodra Rusland Turkije binnenvalt, komt de Messias. Bereid je maar vast voor op een oorlog tussen Rusland en Turkije en hang je sabbatskleren maar klaar, want de Messias komt eraan!’

Poetin en Erdogan. Foto: MCT. Uit het weekblad Jerushalajim.

De ultraorthodoxe rabbijn Moishe Sternbuch is vicepresident van het orthodoxe gerechtshof in Jeruzalem en is een van de invloedrijkste Torageleerden van Jeruzalem. Het Jeruzalemse weekblad Jerusjalajim publiceerde op 11 december 2015 een artikel waarin Sternbuch zijn stelling verdedigt dat de spanningen tussen Rusland en Turkije een ‘stem uit de hemel’ zou zijn: ‘Die stem herinnert Israël eraan zich aan Gods geboden te houden. Het is een teken dat de Messias eraan komt.’

Sternbuch werd in 1929 in Londen geboren. Hij studeerde ooit als leerling aan de beroemde Litouwse Jeshiva Torat Emet (het ware Woord/Tora), onder leiding van Moshe Schneider, een rabbijn uit Frankfurt. Daarna studeerde hij in Jeruzalem aan de Hebron Jeshiva onder rabbijn Moshe Mordechai Epstein. Hij was goed bevriend met de beroemde orthodoxe rabbijn Itzjok Ze'ev Halevi Soloveitshik uit Brisk, een beroemdheid binnen Joods-orthodoxe kringen van voor 1948.

Sternbuch zei tegen zijn leerlingen: ‘Het is voor het menselijk verstand moeilijk te begrijpen hoe een land als Turkije het tegen een grootmacht als Rusland zou kunnen opnemen. We zien hier dat de Almachtige alles ondersteboven haalt om de weg te bereiden voor de Messias. Rusland zal vlak voor de komst van de Messias machtig worden, zodat andere volken bang zullen zijn voor Rusland.’ Russische soldaten zullen dan oprukken tot aan Istanboel. Op zo’n dramatische gebeurtenis moeten we ons wel degelijk voorbereiden.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het februarinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.