Britse man kreeg schokkende visioenen na hartstilstand

zondag 28 februari 2016 |  Charles Gardner
Een Britse man kwam weer tot leven, nadat hij bijna een uur klinisch dood was na een operatie. Hij had Armageddon-achtige visioenen die lijken op wat nu in het Midden-Oosten gebeurt terwijl hij 'van de wereld' was.

FOTO: Veel van wat werd geopenbaard gebeurt al in het Midden-Oosten.

Joe Stevenson, uit Doncaster in Yorkshire, Groot Brittannië, vertelt over zijn ervaring bij christelijke bijeenkomsten in zijn hele land. Maar in een exclusief interview met Charles Gardner, medewerker van Israel Today en enkele christelijke Britse media, maakt hij zijn verbazingwekkende verhaal bekend aan de media.

Het wonder gebeurde zes jaar geleden en is geverifiëerd door de betrokken chirurg. Joe was in de Doncaster Royal Infirmary geopereerd, waarbij zijn knie was vervangen. Maar de dag erna, bij het begin van de fysiotherapie, kreeg hij een zware hartaanval. Gedurende 55 minuten 'klopte zijn hart niet en was er geen ademhaling, behalve wat door het reanimatieteam werd gedaan,' verklaarde orthopedisch chirurg A.S.W. Bruce.

Zijn vrouw Wilsie riep hun vijf kinderen op, die onmiddellijk alles lieten liggen en zich uit alle hoeken van het land erheen haastten. Toen Joe's vrienden in de kerk van diens schoonzoon hoorden dat Joe was overleden, begonnen zij te bidden – niet dat de Heer hem zou opwekken, maar dat zijn familie zou worden getroost.

Zijn hart begon weer te kloppen – en pompte spontaan weer - en de ademhaling keerde terug. De dokter zei toen: 'Er is een hartslag, maar je mag er geen hoop op baseren.' De 72 uur daarna was hij in coma. 'Het medisch team had verwacht dat Joe in vegetatieve toestand zou zijn, omdat hij al die tijd geen zuurstoftoevoer naar zijn hersenen had gehad,' zo herinnerde Wilsie zich. 'En omdat zijn nieren in eerste instantie niet functioneerden, kreeg hij regelmatige dialyse, en functioneerden ze uiteindelijk weer normaal, tot grote vreugde van de medici.'

Maar er was geen hersenbeschadiging. En hoewel hij in het begin aan een acuut nierfalen leed, herstelde dit na enige tijd geheel. 'Ik heb hem in het ziekenhuis gezien, en hij is rustig aan hersteld', schreef dr. Bruce in een brief van 25 januari 2011.
Joe is nu 75 en nog steeds goed gezond. Hij woont met zijn vrouw Wilsie in Askern, nabij Doncaster.

Dr. David Garrard, hoofddocent aan de nabijgelegen Assemblies of God Bijbelschool en lid van de Reachout Christian Fellowship in Christ Church in het centrum van Doncaster, zei: 'Het wonder van de opstandingskracht van Christus blijkt uit wat er gebeurd is met Joe.'

Angstaanjagende visioenen
Joe heeft inmiddels bekend gemaakt, dat hij tijdens het uur dat hij 'dood' was, een reeks buitengewone visioenen had. Daarbij was een scène van 'totale chaos op de aarde' waarin iedereen streed om de macht en sommigen ruzieden over kleding en bezittingen die waardeloos waren geworden, omdat geld geen waarde meer had.

'De Heer toonde met elkaar strijdende legers, die zelfs hun eigen volk begonnen te doden; jonge mannen en vrouwen die mensen meenamen in steegjes, hen in het wilde weg doodden en lachend wegrenden. Ik zag plunderingen en verkrachtingen.'

'Toen zag ik miljoenen dode lichamen onder een enorm afdak, allemaal in verschillende uniformen. En gigantische grondverzetmachines duwden de lichamen in een steengroeve - zoiets als een beeld van Armageddon, beschreven in de Bijbel.' (Openbaring 14:20)

Dr. Garrard legde uit: 'Ik heb er helemaal geen moeite mee om wat Joe meedeelt [over zijn visioenen] te accepteren, omdat (...) ze door vele gedeelten van de Schrift kunnen worden gesteund.'

Joe zegt dat hij in de weken voorafgaand aan zijn operatie een veel nauwere relatie met God had gezocht, als gevolg waarvan hij 'een diepe reiniging en een versterking van de geest' ondervond. Hij beseft nu dat we allemaal terug moeten gaan naar fundamentele Bijbelse beginselen, naar liefde voor elkaar als één lichaam, met Jezus als hoofd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.