Na drie jaar weer Egyptische ambassadeur in Israël

Friday, February 26, 2016 |  Redactie Israel Today
President Reuven Rivlin nam donderdag in zijn residentie de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeur van Egypte in ontvangst. Hazem Khairat Ahdy is – nadat er drie jaar geen officiële vertegenwoordiging in Israël was – nu de nieuwe ambassadeur.

De vorige ambassadeur, Mohammed Atef Salem Sayed Al-Ahl, werd in 2012 door de toenmalige Egyptische president teruggeroepen tijdens de Israëlische operatie 'Sterke Rots' in de Gazastrook. In juli 2015 werd besloten dat weer een ambassadeur naar het buurland zou worden gezonden.

Rivlin en Khairat (links op de foto) spraken bij deze gelegenheid vriendelijke woorden. De traditionele toast met de nieuwe ambassadeur werd echter op verzoek van Kaïro achter gesloten deuren gehouden.
'Ik verwelkom hier in mijn residentie ambassadeurs uit de gehele wereld, maar dit is een speciaal welkom voor de ambassadeur van ons naaste en belangrijkste buurland. We leven samen in een moeilijke regio, toch hebben we een weg gevonden om in vrede en vriendschap met elkaar te leven. Dat is een boodschap aan de hele regio en de hele wereld', zei Rivlin.

Ambassadeur Khairat bedankte Rivlin en sprak de hoop uit dat de vernieuwde volledige diplomatieke betrekkingen met Israël meer stabiliteit en welvaart in de regio zullen brengen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.