Schooljongen vindt antiek Kanaänitisch beeldje

Friday, February 26, 2016 |  Redactie Israel Today
Een 7-jarige jongen uit Tel Beth-She'an heeft tijdens een familie-uitstapje in Tel Rechov Park een klein antiek beeldje ontdekt. Het is een vrouwenfiguur gemaakt van klei, die is gedateerd in de Kanaänitische cultuur, in de periode van de 15e tot de 13e eeuw voor Christus.

Het zou bij deze historisch waardevolle vondst kunnen gaan om de Kanaänitische vruchtbaarheidsgodin Astarte, die ook in de Bijbel wordt genoemd, verklaarde Amichai Mazar, emeritus hoogleraar van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

De familie meldde de vondst onmiddellijk aan de Israëlische Oudheden Autoriteit, die een medewerker stuurde. Die heeft in de basisschool van de jongen, in de kibboets Sde Eliyahu, de kinderen op indrukwekkende wijze verteld, hoe belangrijk vondsten zoals deze zijn om de geschiedenis van het land en de mensen te begrijpen. De lerares had onlangs haar leerlingen uitleg gegeven over het thema afgoderij, en ze was dan ook zeer verheugd met de les van de Oudheden Autoriteit.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.