30-jarige reservist gedood – terrorist gewond

vrijdag 26 februari 2016 |  Redactie Israel Today
Woensdag raakte reserve-majoor Eliav Gelman ernstig gewond door een afgeketste kogel, toen bewakers op een terrorist schoten. Gelman overleed kort daarna aan zijn verwondingen in het Sha'are Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem.

Bij het incident op de Gush Etzion kruising, ten zuiden van Jeruzalem, had terrorist Mamdouh Amru, een 27-jarige leraar uit het dorp Doera ten zuiden van Hebron, geprobeerd Gelman te steken. Eerst was Amru langs twee bij de bushalte wachtende soldaten gelopen, want hij had het op wachtende ​​burgers gemunt. Toen trok hij zijn mes en Gelman liep naar hem toe om hem uit te schakelen, waarbij Amru van richting veranderde en op Gelman afstormde. De andere soldaten openden vervolgens het vuur op de terrorist en troffen zowel Amru als Gelman. De aanvaller werd middelzwaar gewond en is momenteel onder medische behandeling.

Eyal Gelman, Eliavs broer, zei bij de begrafenis: 'Mijn broer werd gedood in de strijd. In een strijd die we al lange tijd kennen. Maar het volk Israël heeft gevechten en pogroms overleefd, sinds het eerste gevecht in 1873. Mijn broer, mijn lieve broer, je bent ook toegetreden tot de kring van mensen die hun leven in de afgelopen 150 jaar hebben opgeofferd voor het volk. En ook de jonge generatie gaat verder op deze weg om het land Israël te verlossen en om de Staat Israël op te bouwen. De Heer heeft gegeven, de Heer heeft genomen, de naam van de Heer zij geprezen.'

Eliav laat twee kleine kinderen en zijn zwangere vrouw Rinat achter.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.