Israëlische gasreserves drie keer zo groot

vrijdag 26 februari 2016 |  Redactie Israel Today
De Israëlische minister van Energie, Yuval Steinitz, maakte op een internationale conferentie voor energiebedrijven in Houston in Texas (VS) bekend, dat driemaal zo veel aardgas aanwezig is in de gasvelden voor de kust van Israël als eerder werd genoemd.

De Tzemach-commissie had indertijd bekend gemaakt, dat het om slechts 680 miljard kubieke meter zou gaan. Volgens nieuwe informatie van zijn ministerie zou er drie maal zo veel gas aanwezig zijn, 2100 miljard kubieke meter.
Met deze informatie wil de minister internationale bedrijven aanmoedigen om naar Israël te komen en verder te zoeken naar olie en aardgas.

De gasvelden Tamar en Leviathan hebben tot nu toe 750-950 miljard kubieke meter aardgas opgeleverd. Het ministerie baseert zijn nieuwe informatie op een rapport van het Franse adviesbureau BeicipFranlab die heeft geconstateerd dat de zeebodem vier relevante lagen heeft, die de mogelijkheid hebben om geologische structuren te bevatten waarin zich aardgas bevindt.
Waarschijnlijk is er ook 6,6 miljard ton aardolie aanwezig.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.