Israëlisch-Afrikaanse samenwerking tegen terreur

Wednesday, February 24, 2016 |  Redactie Israel Today
Tijdens een bijeenkomst met de Keniaanse president Uhuru Kenyatta dinsdag in Jeruzalem, beloofde premier Benjamin Netanyahu samenwerking tussen Israël en enkele Afrikaanse landen op het gebied van terrorismebestrijding.

'Israël is bereid om samen te werken met Afrikaanse landen in onze gemeenschappelijke strijd tegen het militante islamitische terrorisme. Steeds meer Afrikaanse landen erkennen wat u al hebt erkend - dat Israël een goede partner tegen dit extremisme is', zei Netanyahu.

President Kenyatta zei dat 'we allebei in moeilijke regio's wonen, met dezelfde zorgen over veiligheid, en bovendien bestaat sinds het begin van onze onafhankelijkheid een belangrijke samenwerking tussen onze regeringen.' Hij hoopt dat dit bezoek tot versterking van de betrekkingen met Israël leidt.

Israël had voor het bloedbad in 2013 in het Westgate winkelcentrum in Nairobi meerdere keren waarschuwingen voor aanvallen naar Kenia gestuurd. Dit winkelcentrum was indertijd gedeeltelijk in handen van Israëli's en werd lange tijd beschouwd als een potentieel terroristisch doelwit. Israëlische agenten hadden de Keniaanse veiligheidstroepen naar aanleiding van het bloedbad ondersteund.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.