IDF: Neem voortaan je wapen mee op verlof

Wednesday, February 24, 2016 |  Redactie Israel Today
Stafchef Gadi Eisenkot (links op de foto) heeft maandag een richtlijn veranderd: soldaten die langere tijd verlof hebben, hoeven hun wapens niet langer in de kazerne te laten, maar mogen die mee naar huis nemen.

Doel van deze verandering is het beschermen van soldaten, nadat donderdag de ongewapende soldaat Tuvia Yanai Weissman tijdens zijn verlof in een supermarkt in Sha'ar Benjamin door Palestijnse terroristen werd doodgestoken.

Tot nu toe moesten de wapens worden afgegeven in de wapenkamer, om diefstal tijdens het verblijf thuis te voorkomen. Vanaf nu kunnen de soldaten hun wapens wegens de veiligheidssituatie mee naar huis nemen, om voortdurend voorbereid te zijn. Ze krijgen hiervoor ook nieuwe richtlijnen over de manier waarop ze het wapen moeten beveiligen, opdat het niet wordt gestolen.

Eveneens op maandag had de commandant van de Nachalbrigade, kolonel Amos HaCohen, opdracht gegeven tot een onderzoek, omdat enkele soldaten, die in conflictgebieden wonen, hadden gevraagd hun wapen te mogen meenemen. Tuvia Weissman reisde in burgerkleding, maar veel commandanten prenten hun soldaten in, ook wanneer ze in burgerkleding reizen, hun geweer en munitie bij zich te hebben om in noodgevallen te kunnen ingrijpen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.