Arabische journalisten uit Europa bezochten Israël

dinsdag 23 februari 2016 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken is momenteel bezig om de public relations te verbeteren en nodigde om deze reden een groep in Europa werkzame Arabische journalisten uit voor een bezoek aan Israël.

Foto: Twee van de journalisten tijdens een bezoek aan de Universiteit van Haifa.

'Het bezoek aan Israël was erg interessant en uniek. Het is een schande dat de meeste mensen in de Arabische wereld vol blinde haat en vooroordelen tegen Israël zitten', zei GM, een Iraakse journalist, die in ballingschap in Duitsland woont.

De vier journalisten uit Irak, Syrië en Egypte schrijven vanuit Europa voor een aantal verschillende Arabisch-talige persbureaus, waaronder Al-Sharq Al-Awsat, Sky News, de Arabische BBC, Deutsche Welle Arabisch en Kitatbat. Ze vroegen hun identiteit niet bekend te maken, want als hun bezoek aan Israël bekend zouden worden, riskeren ze te worden ontslagen of zelfs hun leven te verliezen.

Ze bezochten onder andere het Holocaust monument Yad Vashem, de Knesset (het parlement) en het Hooggerechtshof, en ze maakten ook een rondrit door Jeruzalem, samen met leden van de Knesset, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Israëlische collega's.

'Dit bezoek veranderde onze mening over jullie allemaal. We kregen een dieper inzicht in de Staat Israël, ontmoetten officiële vertegenwoordigers, spraken met burgers op straat en vernamen dingen die we niet eerder wisten. Voorts zijn we bijgepraat over de sociale, culturele, etnische en religieuze structuur in het land, dat het een pluralistische staat is. Ons bezoek zal ons ongetwijfeld helpen om onze lezers een ander beeld van Israël te geven', zeiden de journalisten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.