Wereldkampioenschap Windsurfen in Eilat

maandag 22 februari 2016 |  Redactie Israel Today
Voor het eerst in de geschiedenis wordt het wereldkampioenschap RS.X Windsurfen gehouden in Eilat, de zuidelijkste stad van Israël. Afgelopen zaterdagavond vond de openingsceremonie plaats voor de wedstrijden, waaraan 146 windsurfers - 84 mannen en 62 vrouwen - uit 40 landen deelnemen.

Beeld uit de promotiefilm: www.rsxclass.com.

Twaalf wedstrijden staan de deelnemers te wachten, telkens twee per dag. Voor de twee Israëlisch mannen Shahar Zubari en Nimrod Meshiach zijn de wedstrijden erg belangrijk, het gaat om een ticket voor deelname aan de Olympische Spelen van dit jaar in Rio de Janeiro. Als een van beiden er niet in slaagt om de ander te overtreffen, hebben zij maart in Palma de Mallorca nog een mogelijkheid.

Bij de Israëlische vrouwen zal waarschijnlijk Ma'ayan Davidovich zich van een plaats voor Rio verzekeren. In totaal nemen 30 Israëli's van alle leeftijden deel, om ervaring op te doen. Bij de kanshebbers voor de gouden medaille zijn de twee Israëli's, de Fransman Pierre Le Coq (de huidige wereldkampioen), de Nederlander Dorian van Rijsselberge, de Brit Nick Dempsey en de Chinees Aichen Wang.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.