Wat heeft Israël de laatste tijd voor u gedaan?

Monday, February 22, 2016 |  Redactie Israel Today
Jaar na jaar gaat het meeste nieuws betreffende Israël over het conflict met de Palestijnen, maar jaar na jaar presteert Israël op tal van andere gebieden ver boven wat je van een klein land zou verwachten. Helaas hebben de media daar geen oog voor.

FOTO: Israëlische militairen laden reddingsmateriaal in een vliegtuig voor verzending naar Nepal na een zware aardbeving (Flash90).

Jeruzalem Online plaatste onlangs een opinieartikel met een opsomming van de vijf belangrijkste gebieden waarop volgens de auteur Israël de wereld had geholpen in 2015.

Hier volgt een samenvatting van de lijst:
• Israël blijft de slachtoffers van de Syrische burgeroorlog helpen, door personen die dringend medische hulp nodig hebben toe te laten en door hulpteams naar vluchtelingenkampen in heel Europa te sturen.
• Israëlische informatie speelde een belangrijke rol bij het verhinderen van een massale terroristische aanslag van ISIS in Duitsland, november vorig jaar. U weet wel, waar o.a. de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland werd afgelast.
• In Nepal was Israël een van de eersten die ter plaatse was en leverde een onevenredig grote hoeveelheid hulp toen een aardbeving verwoestingen aanrichtte.
• Israël voedde de gehele bevolking van het eiland Vanuato in de Stille Oceaan een volle maand nadat een tropische cycloon de kleine eilandstaat afgelopen maart verwoestte.
• Israël leidt in de strijd tegen de wereldwijde watercrisis door het bieden van innovatieve oplossingen aan meer dan 150 landen waar gebrek aan water is.

Natuurlijk is deze lijst geenszins volledig. Ondanks de kleine afmetingen van Israël, zijn kleine bevolking en het ontbreken van belangrijke natuurlijke hulpbronnen, draagt het land routinematig ​​onevenredig veel bij aan het welzijn van de internationale gemeenschap.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.