Dode bij aanslagen in Jeruzalem en Sha'ar Benjamin

vrijdag 19 februari 2016 |  Redactie Israel Today

Twee Israëlische grenspolitieagenten en een Palestijnse vrouw zijn vrijdagochtend bij een terreuraanval bij de Damascuspoort in Jeruzalem gewond geraakt. De aanvaller, een 20-jarige Palestijn uit het gebied ten noorden van Jeruzalem, kon worden uitgeschakeld.

Een van de grenspolitieagenten raakte zwaar gewond aan zijn hoofd, de andere liep snijwonden aan zijn hand op. De Arabische vrouw raakte gewond aan haar been ten gevolge van granaatscherven. De afgelopen vijf maanden is de Damascuspoort het toneel geworden van inmiddels elf terreuraanvallen.

De Israëlische soldaat Tuvia Yanai Weissmann (21 jaar, zie foto), die donderdag met een mes werd aangevallen, is aan zijn verwondingen bezweken. Hij laat een vrouw en een vier maanden oude baby achter. Hij was uit de VS naar Israël geëmigreerd, en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de aanval 'in de sterkst mogelijke bewoordingen. (...) Er bestaat geen rechtvaardiging voor terrorisme.'

Twee 14-jarige Palestijnen waren een Rami Levy supermarkt binnengedrongen in Sha'ar Benjamin, ten noorden van Jeruzalem – een winkelketen die zich ervoor inzet onderling begrip door Joodse en Arabische personeelsleden en klanten te hebben – en hadden een 36-jarige Israëlische burger met een mes verwond. Weissman, die met zijn vrouw Yael en dochtertje Neta winkelde, hoorde geschreeuw, en ging er op af, hoewel hij op dat moment geen dienst had en ongewapend was, en werd ook gestoken.

De twee aanvallers werden tenslotte gestopt door een gewapende burger die de winkel binnenrende en hen neerschoot. De een overleed, de ander ligt in het ziekenhuis.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.