Nieuwe app IDF Thuisfront voor raketwaarschuwingen

vrijdag 19 februari 2016 |  Redactie Israel Today

Het Israëlische leger neemt afscheid van per mobiele telefoon verzonden alarmmeldingen en voert een geheel nieuwe app in, waarmee het thuisfront exacte waarschuwingen over elke vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurde raket kan verzenden, die bovendien speciaal op de gebruiker van de app toegesneden informatie bevat, zoals bijvoorbeeld zijn woon- of verblijfplaats.

De app Pikoed Ha'oref (Thuisfront commando), waaraan meer dan vier jaar is gewerkt en waarin een miljoen shekel (ong. € 200.000) is geïnvesteerd, is een stuk nauwkeuriger dan het oude systeem, omdat hij rechtstreeks met het leger is verbonden.

Het nieuwe waarschuwingsbericht bereikt de gebruiker minstens een seconde voordat de sirenes alarm slaan. Voorts bevat de app ook uitgebreide instructies zoals bijvoorbeeld wat men moet doen bij een aardbeving, bij algemene noodsituaties – ook aangepast aan de woonplaats – en waarschuwingen met tijdafhankelijke informatie over eventuele infiltratiepogingen van terroristen voor plaatsen in de buurt van de grens.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.